آموزش نحوه ی متصل کردن Host ها به Vcenter
آموزش نحوه ی متصل کردن Host ها به Vcenter از صفر تا صد
در این مقاله قصد داریم آموزش نحوه ی متصل کردن Host ها به Vcenter را بررسی کنیم.
Vcenter سرویسی است که به صورت مجزا از ESX ها نصب میشود. Vcenter سروری است که میتواند ESX ها را تحت یک مدیریت متمرکز زیر بال خودش قرار دهد. ما با استفاده از Vcenter میتوانیم خیلی قابلیت های اضافه تری را در دنیای Virtual خود اعمال کنیم. ابتدا به کنسول وب یکی از ESX ها وصل میشویم:
در اینجا که مستقیم به ESX وصل میشویم خیلی آپشن های زیادی را به نسبت زمانی که به Vcenter وصل میشویم نداریم . ما تمامی کارهایی که انجام خواهیم داد را از طریق کنسول Vcenter جلو میبریم زیرا قابلیت های آن بسیار بیشتر است.
به Vcenter خود وصل میشویم. آدرس آن را دقیقا باید مثل آدرسی که اینجا زده شده است بزنید:
در اینجا User ای که به صورت پیش فرض برای SSO در فرآیند نصب انتخاب کردیم را وارد میکنیم.
اولین گامی که باید بعد از نصب Vcenter انجام شود اضافه کردن ESXi هایی هست که در سازمانمان داریم. ما در سناریو خود همانطور که در بخش های قبل مشاهده کردید دوتا ESX Server داریم.
وارد Home میشویم:
برای اینکه بتوانیم ESX ها را به Vcenter متصل کنیم باید وارد Hosts and Clusters شویم.
همانطور که مشاهده میکنید در سمت چپ FQDN ئه Vcenter را نوشته و باید زیر مجموعه ی آن ESX ها را اضافه کنیم. نکته ای که وجود دارد این است که شما به صورت مستقیم نمیتوانید ESX ها را زیر Vcenter اضافه کنید. Datacenter در Vcenter جهت دسته بندی استفاده میشود. تصور کنید در سازمانی هستید که 4 تا ساختمان دارد و در هر ساختمان هم 5 تا ESX Server دارید و بعد این ساختمان ها با خط WAN به هم متصل هستند. شما میتوانید هر ساختمان را یک Datacenter در نظر بگیرید و بعد ESX های آن ساختمان را زیرمجموعه ی Datacenter خودش Add کنید. پس نتیجه این شد که ما مستقیما نمیتوانیم ESX ها را Add کنیم و ابتدا باید Datacenter بسازیم و زیر آن این کار را انجام دهیم.
اسمی که برای دیتاسنتر تعیین میکنیم میتواند نشان دهنده ی ناحیه ی جغرافیایی آن دیتاسنتر باشد. مشاهده میکنید که این دیتاسنتر اضافه شده است.
حالا زیرمجموعه ی این دیتاسنتر میتوانیم ESX های خود را Add کنیم.
در اینجا باید اسم یا IP ی ESX خود را بنویسیم. اما نکته ای که قبلا هم به آن اشاره کرده بودیم این است که ما به هیچ عنوان از IP استفاده نمیکنیم. اگر قرار باشد به جایی وصل شویم از اسم آن استفاده میکنیم.
در این جا یک گزینه ای داریم به نام Type. نکته ای که وجود دارد این است که شما میتوانید در Vcenter، Host های مایکروسافتی Add کنید. یعنی Hyper-V Server ئه مایکروسافت را در Vcenter اضافه کنید. در این شرایط اگر ما بخواهیم یک Host ئه Hyper-V را وارد کنیم باید این Drop Down Menu را باز و گزینه Hyper-V را انتخاب کنیم. اما چرا Gray out شده است؟
شما برای اینکه بتوانید این منو را باز کنید و گزینه های دیگر آن را انتخاب کنید باید از ماژول Multi Hypervisor استفاده کنید. این مرحله را Next میکنیم.
در اینجا باید Username و Password ئه Root ای که روی ESX ها داریم رو وارد کنیم تا بتوانیم آن ها را در اینجا Add کنیم.
Next میکنیم:
در اینجا میتوانیم License را اضافه کنیم.
در اینجا بخش Lockdown Mode را مشاهده میکنید. شما که در مجموعه ی خود Vcenter دارید شاید تصمیم بگیرید که کسی به صورت مستقیم به ESX Server ها وصل نشود. منظور اینکه تمامی ارتباطاتی که قرار است با ESX Server برقرار شود ما میخواهیم که از درگاه Vcenter انجام شود و کسی به صورت مستقیم نتواند به ESX وصل شود.Lockdown Mode این قضیه را برطرف میکند. اگر شما Lockdown Mode را روی حالت Normal یا Strict بگذارید شرایطی را به وجود می آورد که دیگر به خود ESX Server به صورت مستقیم وصل نشوید و تنها راه ارتباطاتی با ESX ها Vcenter خواهد بود. اگر هم که Lockdown Mode ، Disable باشد شما میتوانید به صورت مستقیم به خود ESX ها وصل شوید.
اگر ما Lockdown Mode را روی Normal بگذاریم تنها راه ارتباطی به ESX ها میشود Vcenter. اما در حالت Normal این امکان وجود دارد که به هردلیلی اگر Vcenter در دسترس نبود، ما بتوانیم از طریق کنسول DCUI وارد شویم و Lockdown Mode را Disable کنیم.یعنی:
اما اگر Lockdown روی حالت Strict باشد اتفاقی که می افتد این است که Lockdown Mode ابتدا Enable میشود و از طریق کنسول DCUI) Direct Console UI) هم نمیتوانیم آن را Disable کنیم. ما این حالت را پیشنهاد نیمکنیم مگر اینکه سناریو های خاصی وجود داشته باشد. ما روی حالت Normal قرار میدهیم و بعد Next میکنیم.
در اینجا میگوییم که این ESX را در دیتاسنتر Tehran داریم Add میکنیم.
در نهایت Finish میکنیم.
در فرآیندی که ESX روی Vcenter ، Add میشود از سمت Vcenter یک سرویسی روی ESX Server های شما نصب میشود. کار این سرویس این است که ارتباط بین Vcenter و ESX را فراهم میکند. ما دوتا سرویس داریم:
- Virtual Provisioning X Agent or VPXA
- Virtual Provisioning X Deamon
در لینوکس و یونیکس به سرویس های مختلف Deamon گفته میشود. اولی سرویسی است که ارتباط بین Vcenter و ESX را برقرار میکند و دومی سرویس مربوط به Vcenter است.
همین مراحل را عینا برای ESX2 هم انجام میدهیم و آن را هم Add میکنیم.
گزینه ی Configure Lockdown Mode هم که در مورد آن توضیح دادیم الان Enable شده است:
اگر از طریق Vsphere Client وصل شویم:
یک Tab ای وجود دارد به نام User که در آن User ای وجود دارد به نام vpxuser. این Userای است که فرآیند برقراری ارتباط با Vcenter و ESX را انجام میدهد. در قسمت Permission هم که برویم این Account دسترسی Administrator ای دارد.
نویسنده : مهندس محمد آجورلو
دیدگاهها