راه اندازی دیسک Differencing در Hyperv

آموزش راه اندازی دیسک Differencing در hyperv

برای راه اندازی دیسک Differencing در Hyperv در ابتدا VM که روی آن OS است و می‌خواهیم دیسک آن را parent دیسک‌های دیگر کنیم را delete میکنیم.

نکته ای که وجود دارد این است که وقتی VM را از اینجا پاک میکنید فایل xml آن پاک میشود و Virtual Disk آن کماکان هست، در قدم بعدی از آدرس مربوطه که دیسک این VM ای که پاک کردیم را تغییر نام میدهیم ، برای مثال آن را Master-Image میگذاریم.

2

در گام بعدی یک Hard Disk جدید میسازیم:

3

Next میکنیم:

4

باید انتخاب کنیم چه دیسکی میخواهید بسازید؟ توجه داشته باشید که از ویندوز 10 ویندوز سرور 2016 به بعد VHD Set هم اضافه شده است. VHD Set برای شرایطی است که میخواهید همزمان یک دیسک را به دو VM اختصاص دهید. تفاوت VHD و VHDX این است که VHD میتواند ماکزیمم 2 TB شود و VHDX میتواند ماکزیمم 64 TB شود. اما پیشنهاد میشود که همیشه از VHDX استفاده کنید. زیرا Corruption (خراب شدن دیسک) روی دیسک های VHDX کمتر است. در مرحله ی بعد:

در راه اندازی دیسک Differencing در Hyperv به مرحله درست کردن دیسک Differencing می‌رسیم:

5

در مرحله ی بعدی نام و جای آن را مشخص میکنیم:

6

Next میکنیم و در مرحله ی بعدی میپرسد که Parent  کی هست؟ در اینجا Parent آن یعنی آدرس همان Master-Image را میدهیم.

7

Next میکنیم و در انتها Finish. برای مثال در ادامه دقیقا مشابه همین یک دیسک دیگر با نام VM2 نیز میسازیم. مشاهده میکنید که در حال حاضر دیسک های زیر را داریم:

8

همانطور که میبینید Master-Image حجمی برابر با 8 GB دارد ولی VM 1,2 حجمی برابر با 4 MB دارند. جالب توجه است وقتی این VM 1,2 را به یک Virtual machine دهیم یک VM با یک ویندوز بالا می آید. زیرا ویندوز را از روی Master میخواند اما تغییرات را روی VM1 یا VM2 مینویسد.

حالا یک VM جدید میسازیم به نام VM1 از نوع Gen 1.

9

مراحل را طی میکنیم تا به مرحله ی زیر برسیم؛ در اینجا انتخاب میکنیم که دیسک جدید نسازد ،دیسک Existing وجود دارد و VM 1 را بهش میدهیم:

10

سپس Next و Finish. در ادامه یک VM دیگر به نام VM 2 درست میکنیم  و دقیقا همین مراحل را طی میکنیم با این تفاوت که در بخش Virtual Hard Disk  دیسک Differencing ئه VM 2 را میدهیم.

حالا وقتی این دوتا VM 1,2 را Start کنیم مشاهده میکنیم که هر دو ویندوز هایشان بالا می آید. یعنی یکبار ویندوز نصب میکنیم و دوتا ویندوز داریم.

  • با دستور زیر نام کامپیوتر نمایش داده میشود:

11

همانطور که گفتیم این مبحث برای خودش طراحی مخصوص دارد زیرا اگر قرار باشد دیسک Parent از کار بیوفتد همه ی VM ها از کار میوفتند. بنابراین باید یک حداقل هایی را فراهم کنیم.

مطابق شکل زیر چند دیسک را با هم RAID 5 میکنیم و جداگانه چند دیسک را با هم RAID 5 میکنیم. حالا Parent  را روی دیسک های سمت چپ میگذاریم و Differencing را روی دیسک های سمت راست. به این ترتیب کنترلر Read و Write دیسک های سخت افزاری از هم جدا خواهد بود. نکته ی بعدی این است که اگر یکی از دیسک ها بسوزد Parent همچنان سر جاش هست.12

این Design را  برای جایی که ما یک Parent داریم و قرار است چندین Differencing از روی آن داشته باشیم،پیشنهاد میشود.

در کنسول Hyper-V مشابه زیر نیز گزینه ی Inspect Disk وجود دارد:

13

با انتخاب این گزینه میتوانیم دیسکی را که میخواهیم بررسی کنیم را به آن دهیم:

14

15

  • نکته: حجم دیسک Differencing ماکزیمم میتواند به اندازه ی Parent خود باشد. برای مثال Parent شما اگر 200 GB باشد حجم دیسک Differencing آن میتواند ماکزیمم 200 GB باشد و بیشتر نمیتواند باشد.

روی کنسول HV دوباره کلیک راست میکنیم و اینبار Edit Disk را میزنیم:

16

Next میکنیم:

17

در اینجا دیسکی که میخواهیم Edit کنیم را انتخاب میکنیم و سپس Next میکنیم:

18

در اینجا یک گزینه جدید به نام Merge داریم . این گزینه دیسک Differencing ای که در مرحله ی قبل انتخاب کردیم را با Parent اش Merge میکند و این VM ئه دیسک دیگر حالت Differencing نیست. Next میکنیم در مرحله ی بعد:

در اینجا سوال میپرسد که این دیسک را با چی Merge کنم؟ با Parent ، merge کنم یا یک دیسک جدید Merge شده درست کنم؟ این گزینه میتواند خوب باشد چون Parent را کسانی دیگری هستند که در حال استفاده از آنند.

19

در پارت دوم پرسیده شده که اگر با یک دیسک جدید Merge کنم، دیسک جدید را Dynamic درست کنم یا Fix؟

برای مثال میخواهیم دیسک Master را که یک دیسک Dynamic است را به Fix تبدیل کنیم:

20

21

22

سوال اینجاست که Dynamic را به Dynamic تبدیل کردن یعنی چی؟ یا Fix را به Fix تبدیل کردن یعنی چی؟ هیچ اتفاق خاصی نمیوفتد و عین Copy و Paste کردن است. یعنی یک فایل جدید با همان Content و در موقعیت جدید ساخته میشود. اما دیسک Fix را به Dynamic تبدیل کردن یک معنی دیگری دارد. برای مثال دیسک 200 GB بوده اما در آن 80 GB ، Data بوده. آن را وقتی به داینامیک تبدیل میکنیم از 200 GB میشود 80 GB و میتوانیم تا 120 GB دیگر در آن Data بریزیم.

اما در میان گزینه هایی که در Edit هست Expand را هم قبلا توضیح دادیم و تنها موردی که میماند Compact است.

تصور کنید یک V-Disk داینامیک داریم که 500 GB فضا به آن اختصاص دادیم. یعنی VM های این دیسک را 500 GB میبینیم. ولی در حال حاضر فایل آن مثلا 4 MB است. حالا در این دیسک مثلا 200 GB ، Data میریزیم. VM این دیسک را تا اینجا 500 GB مبینید، 300 GB آن را خالی میبیند و 200 GB هم Data دارد و حجم فایل هم 200 GB میبیند. بعد ما 50 GB آن را delete میکنیم. حالا 150 GB ، Data داریم اما جالب است بدانید که حجم فایل دیسکمان 200 GB میماند. یعنی 50 GB از ابتدا تا آنجایی که میخواهیم بنویسیم مانند دیسک Fix برخورد میشود. بعد آن 50 GB را که نوشتیم و از مرز 200 GB گذشتیم باید دوباره Dynamic Expand شود و سپس Write شود. اما  Data ای که پاک کردیم File Size ما را عقب نمیکشد و 150 GB و همان 200 GB میماند. در این شرایط باید آن را Compact کنیم. وقتی Compact میکنیم میاد چک میکنه که چقدر Data داریم؟ مثلا 150 GB و 50 GB به صورت Fix رفته  . میاد این 50 GB را میکشه عقب و حجم فایل میشود 150 GB.24

تا اینجا گزینه ی Edit روی دیسک های Dynamic و Differencing را بررسی کردیم. برای بررسی گزینه های Edit روی دیسک Fix یک دیسک Fix میسازیم و آن را Edit میکنیم:

در ادامه میخواهیم یک مبحث بسیار مهم را که مربوط به Settings یک VM را کاملا بررسی کنیم.

نویسنده : مهندس محمد آجورلو

admin

    دیدگاه‌ها