Distributed Switch بخش دوم

برای مطالعه بخش اول اینجا کیلیک کنید

Distributed Switch

در بخش گذشته توانستیم یک Distributed Switch سوییچ درست کنیم، Host ها را به  Distributed Switch متصل کنیم و Uplink های  Distributed Switch را که vmnic های روی ESX ها بود توانستیم به Distributed Switch متصل کنیم. ما میخواهیم در این بخش یاد بگیریم که چطور میتوانیم Uplink یک Standard Switch که یک VMkernel port هم دارد به یک Distributed Switch وصل کنیم به گونه ای که ارتباط Networking ای ما قطع نشود.

1

در بخش Topology میتوانستیم topology سوییچ را ببینیم، در سمت راست DV Uplink ها را ببینیم، vmnic های Host هایی که به این DV Uplink ها متصل هستند را ببینیم. در سمت چپ میتوانستیم VMport group ها را ببینیم. همانطور که میبینید دوتا vmport group داریم: dv-LAN و dv-ServerFarm.

2

در همین تب Configure یک گزینه ای به نام Properties وجود دارد:

3

چیزی که در اینجا برای ما مهم است Number of Uplink است یعنی همان dv-uplink ها که ما میتوانیم 2 تا dv-uplink داشته باشیم. یعنی هر Host ما تا دوتا کارت شبکه میتواند به این سوییچ متصل کند.

ما روی ESX ها یک Standard switch ئه دیفالت داریم که vSwitch0 هست. روی این vSwitch0 ما یک Vmkernel port داریم که IP ی Management روی آن است. یعنی ارتباطی که ما با ESX1 و ESX2 برقرار کردیم به واسطه ی vSwitch0 است.

4

این vSwitch0 پیش فرض هست و وقتی esx را نصب میکنیم اتوماتیک ساخته میشود. روی این vSwitch یک Management VMkernel port داریم که برای Management هست و IP ی 192.168.90.1 روی آن است. همین اتفاق برای esx2 هم افتاده است:

5

حالا ما میخواهیم این Uplink ها را (vmnic0) از این سوییچ جدا کنیم و به dv-switch خود متصل کنیم. برای اجرای اینکار باید دوتا مطلب را یاد بگیریم و انجام دهیم. یکی اینکه dv-switch ما حداکثر دوتا Uplink از هر Host قبول میکند. ما دوتا Uplink از هر Host مان را وصل کردیم پس باید تنظیمی را انجام دهیم که بیشتر از دوتا را قبول کند. مثلا 3 تا قبول کند که ما بتوانیم این کارت شبکه ی سوم را هم متصل کنیم (vmnic0). سپس یاد بگیریم که چطور میتوانیم یک کارت شبکه ای که به عنوان Uplink ئه سوییچ استاندارد است و روی آن یک VMkernel Port ای هم تعریف شده جدا کنیم و به یک سوییچ dv وصل کنیم بدون اینکه ارتباط Networking مان قطع شود. توجه کنید که این کار حساسیت بالایی دارد و در صورتی که اشتباه کنید اینکار منجر به قطعی میشود.

به View ی Networking میرویم و روی DVSW1 کلیک میکنیم. اولین کاری که میکنیم باید تعداد Uplink ها را زیاد کنیم.

6

یک راه ساده برای اینکار این است که در همینجا Edit را بزنیم و تعداد Uplink ها را افزایش دهیم.

7

مشاهده میکنید که تغییر اعمال شد.

8

راه دیگری برای این کار هم به صورت زیر است:

9

10

حالا اگر به View ی Topology برویم:

11

در اینجا یک dv-uplink جدید آمده است که هنوز هیچ کارت شبکه ای به آن وصل نیست.12

با توجه به اینکه دوتا Host داریم دوتا vnic میتوانیم به این Uplink متصل کنیم. حالا میخواهیم ببینیم چطور میتوانیم این فرآیند را انجام دهیم. برای اینکار:13

14

از این پنجره Manage host را انتخاب میکنیم زیرا host های ما به سوییچ وصل هست و ما میخواهیم Manage کنیم.

15

از اینجا Host هایی که میخواهیم روی آن ها Management انجام شود را Attach میکنیم.

16

ما هم esx1 و هم esx2 را میخواهیم روی آن ها مدیریت انجام شود پس تیک هر دو را میزنیم و ok میکنیم.

17

Next میکنیم.

18تا حالا میگفتیم Manage physical adapter و یک کارت شبکه فیزیکی را به یک طرف دیگر وصل کند. الان نکته ای که وجود دارد این است که Physical Adapter ای که میخواهیم وصل کنیم به این dv-switch، یک VMKernel  Port ای که روی آن IP هم داریم و این IP، IP ی Management ماست وجود دارد. پس باید گزینه ی دوم که Manage VMKernel Adapter را هم انتخاب کنیم تا در این فرآیندی که داریم جابه جایی را انجام میدهیم، VMKernel Adapter ما هم به  Distributed Switch متصل شود و طی این فرآیند ارتباطات Network ای هم قطع نشود. پس در این Wizard هر دو گزینه ی اول را انتخاب میکنیم. به واسطه ی اولین گزینه یعنی :

19

تعیین میکنیم کدام کارت شبکه را میخواهیم به dv-switch  وصل کنیم و به واسطه ی گزینه دوم یعنی:

20

مشخص میکنیم کدام VMkernel port. یعنی به این واسطه داریم VMkernel port ها را هم Migrate میکنیم به این سوییچ جدیدمان. Next میکنیم:

21

از اینجا کارت شبکه ها را انتخاب میکنیم. از esx1 کارت شبکه ای که میخواهیم وصل کنیم vmnic0 است که در حال حاضر به vSwitch0 وصل است.این کارت شبکه را انتخاب میکنیم و Assign را میزنیم.

نکته ی پاورقی: اسم Uplink 1 را به Uplink-C تغییر دادیم:

22

23

کارت شبکه را به Uplink-C، Assign میکنیم:

24

روی esx2 هم vmnic0 را انتخاب میکنیم و آن را به Uplink-C میدهیم:

25

در نتیجه:

26

Next میکنیم.

27

در اینجا روی vmnic0 یک warning ای را به ما میدهد (vmnic0 ئه esx1 و vmnic0 ئه esx2). روی vmnic0 که به vSwitch0 متصل است یک Management Network داریم. ما باید به  Distributed Switch مان Migrate کنیم. برای اینکار روی آن کلیک میکنیم و Assign port group را میزنیم:

28

این را به یکی از port Group هامون وصل میکنیم:

29

بدین ترتیب Vmkernel port ای که به اسم Management Network است و به vSwitch0 وصل است به dv-swich1 و به dv-port group ئه ServerFarm آن متصل شده است:

30

روی گزینه ی Edit adapter هم کلیک کنیم میتوانیم مشخص کنیم که این VMkernel port برای چه کاری استفاده شود که هر دو برای management هستند.

31

Next میکنیم:

32

33

در نهایت Finish میکنیم. حالا روی esx1 که برویم vSwitch0 هیچ Uplink ای ندارد و این uplink به dv switch اختصاص داده شده است؛ این برای esx1:

34

 برای esx2:

35

در اینجا میتوانیم این vSwitch را Remove کنیم. چون چیزی به آن وصل نیست. پس vSwitch0 را روی هردو esx ، remove میکنیم.

همچنین از طرف دیگر vmnic0 ها به Uplink-0 ، Assign شده اند:

36

همانطور که مشاهده میکنید  روی dv-ServerFarm دوتا VMKernel port دارید با همان IP هایی که از قبل داشتیم.

جمع بندی: کاری که انجام دادیم این بود که Uplink ئه vSwitch0 که پورت های VMkernel ئه مربوط به Management روی آن بود Migrate کردیم به یک Distributed Switch، VMkernel port ها را  Migrate کردیم و فرآیند ReAssign را انجام دادیم. یعنی یک Uplink که در یک سوییچی بود را برداشتیم و Reassign کردیم به یک سوییچ دیگر. طی تمامی این مراحل ارتباط Networkin ای ما هم قطع نشد.

37

همانطور که گفتیم این بخش بسیار مهم بود چرا که کوچترین اشتباه باعث میشود ارتباط شبکه ای شما قطع شود.

نویسنده: مهندس محمد آجورلو

admin

    دیدگاه‌ها

      milad.najar

      سلام و وقت بخیر مهندس آجورلو
      ممنون بابت مقاله خوبتون.
      من تازه دارم با مجازی سازی آشنا میشم.
      یه سوال کوچیک که ذهنمو بهم ریخته ؟
      زمانی که vds رو راه اندازی میکنیم, در صورتی که استاندارد سوئیچ داشته باشیم چه بلایی سر استاندارد سوئیچ میاد؟
      در واقع منظورم اینکه ما ماشین های مجازی مون رو هم به vds منتقل میکنیم و دیگه سوئیچ استاندارد برامون کاری نمیکنه یا اینکه سوئیچ های استاندارد مون سر جاشون هستن و ماشین های مجازی برای سرویس دادن از همین حالت استاندارد استفاده میکنن؟
      این سوال از اینجا برام پیش اومد که طبق آموزش شما وقتی ما پورت uplink رو به همراه vmkernel port بروی سوئیچ vds میبریم و میتونیم vm ها رو هم منتقل کنیم عملا دیگه دسترسی به سوئیچ استاندارد نداریم .

      و یه سوال دیگه؟
      وقتی که سوئیچ vds رو ایجاد میکنیم,این سوئیچ روی تمامی esxi هایی که معرفی کردیم ایجاد میشه. و وقتی پورت فیزیکی سرور رو برای uplink سوئیچ معرفی میکنیم. با توجه به اینکه سویچ داخل همه سرور ها تعریف میشه,چه جوری ماشین ها میتونن با همدیگه ارتباط داشته باشن؟(در واقع نحوه ارتباط بین سرورها رو نمیتونم درک کنم؟)

      بخشید اگه سوالم زیاد شد.
      باز هم متشکرم