معرفی و قابلیت های System Center Operation Manager(بخش اول)

معرفی و قابلیت های System Center Operation Manager

مقدمه :

به طور کلی تجارت ( چه کوچک و چه بزرگ )، وابسته به سرویس ها و نرم افزار های فراهم شده در محیط های محاسباتی می باشد و دپارتمان IT هر سازمان، مسئولیت اطمینان از کارایی و در دسترس بودن سرویس ها و نرم افزار های ضروری مورد نظر را بر عهده دارد. به این معنی که دپارتمان IT می بایست هر زمان که مشکلی ایجاد می شود، از علت و موقعیت ایجاد آن مشکل، پیش از آنکه کاربران را درگیر کند آگاهی لازم را کسب نماید. لذا استفاده از Operation Manager در چنین محیط هایی امکان مانیتور کردن سریع سرویس ها، نرم افزار ها و دستگاه های سخت افزاری را فراهم می کند.

معرفی :

Operation Manager یکی از اجزاء Microsoft System Center 2012 می باشد. این نرم افزار شما را در جهت مانیتور کردن سرویس ها، نرم افزار ها و دستگاه های سخت افزاری فارق از نوع و برند آنها توسط یک کنسول مدیریتی واحد، یاری می رساند. مدیران می توانند دیدی سریع در ارتباط با وضعیت محیط IT سازمان و سرویس های در حال اجرا بر روی سیستم های گوناگون و همچنین حجم کاری ایجاد شده با استفاده از View های مختلف که نشان گر اطلاعات وضعیت، سلامت و کارایی و نیز Alert های ایجاد شده برای در دسترس بودن، کارایی، پیکربندی و موقعیت های امنیتی است، حاصل نمایند.

Operation Manager به شما خواهد گفت که کدامیک از Object های مانیتور شده در وضعیت سلامت قرار ندارند، پس از شناسایی مشکل مربوطه یک Alert را تولید می کند و در نهایت اطلاعاتی را در جهت دانستن علت بروز مشکل و راه حل های موجود، در اختیار شما قرار می دهد. به عنوان یک مدیر شبکه شما وظیفه پیکر بندی Operation Manager، انتخاب آیتم های مورد نیاز در جهت مانیتور کردن و وارد کردن Management Pack ها به منظور بررسی ویژگی ها و نرم افزار های خاص را عهده دار هستید.

معرفی بخش های مختلف SCOM :

1 ) قابلیت های مدیریتی سیستم

در سیستمهای مانیتورینگ جامع جهت پایش دقیق سرویسها و تجهیزات شبکه ای لازم میباشد که سیستم مانیتورینگ دارای فهم کامل از سرویس و یا دستگاه مربوطه باشد تا به بهترین شکل امکان مانیتورینگ آن را فراهم نماید، از این رو در سیستم جامع مانیتورینگ Operation Manager  از ماژول‌هایی به نام Management Pack در راستای اهداف فوق الذکر استفاده میگردد . (لازم به ذکر میباشد تمام شرکتهای بزرگ دنیا همانند IBM,Cisco,Juniper,… اقدام به تولید MP  های لازمه جهت مانیتورینگ برای سیستم جامع Operatin Manager  نموده اند تا در تمامی سطوح امکان مانیتورینگ به بهترین شکل مهیا باشد )

1

Management Pack

تنظیمات Management Pack) MP) شامل اطلاعات Discovery بوده که به Management Server ها قابلیت تشخیص خودکار و شروع مانیتور کردن Object ها، Knowledge Base Information ( شامل Error ها و Troubleshooting Information ، Rules ، Monitors و Reports ) را می دهد.

2

1-1 ) امکان پایش سخت افزاری کلیه سرورهای موجود در مرکز داده شامل وضعیت سلامتی و میزان منابع در حال استفاده ، توان الکتریکی مصرفی و…

1-1-1 ) Health Rollup Policy

2-1-1 ) Resource Monitoring

Health Rollup Policy

جهت تعیین وضعیت سلامتی سرویس‌ها در سیستم جامع مانیتورینگ Operation Manager امکان بسیار قدرتمند با نام Health Monitoring  موجود میباشد که میتواند در لایه های مختلف سلامتی Objectهای مورد پایش را به مدیر مربوطه اطلاع دهد .

3

 

Resource Monitoring
 با توجه به ابزارها و امکانات موجود در سرویس SCOM  ، میتوان منابع در حال استفاده را اعم از ,Memory Usage ,Network Usage Cpu Usage و …. بصورت مجزا بر روی سرویس‌ها و تجهیزات شبکه ای مورد پایش و  بررسی قرار داد.

4

 

2-1 ) سیستم قابلیت مدیریت توزیع شده Distributed monitoring  داشته باشد.

 یکی از قابلیتهای کلیدی که در سیستمهای مانیتورینگ جامع میبایست مدنظر قرار گیرد کنترل دسترسی گروه‌های کاری مجزا به کنسول مانیتوزینگ میباشد ، زیرا در سازمانهای بزرگ واحدهای کاری باید بتوانند بصورت کامل سرویس و یا تجهیزات مربوطه به بخش خود را پایش و مدیریت نمایند از این رو سیستم مانیتورینگ  Operation Manager  دارای بخشهایی جهت اعمال مدیریت توزیع شده (Distributed monitoring) میباشد ، که در شکل زیر نمایی از کنسول مربوطه به نمایش در آمده است.

5

 

3-1 ) امکان پایش سکوهای نرم افزاری ( سیستم عامل) کلیه سرورهای فیزیکی و مجازی مرکز داده. سیستم مانیتورینگ جامع Operation Manager  میتواند فارغ از نوع سیستم عامل (Linux, Unix, Windows,..)  پایش لازمه را در تمامی سطوح سیستم عامل به بهترین شکل انجام دهد.

ادامه دارد ….

برای مطالعه ادامه مطلب و بخشدوم معرفی و قابلیت های SYSTEM CENTER OPERATION MANAGER اینجا کیلیک کنید.

نویسنده : مهندس محمد آجورلو

admin