آموزش Distributed Switch – بخش سوم
Distributed Switch
برای مطالعه بخش دوم این مقاله اینجا کیلیک کنید
در این بخش میخواهیم بحث های تکمیلی Distributed Switch را بیان کنیم.
اگر به یاد داشته باشید در Standard Switch تنظیمات را در Level ئه Standard Switch انجام میدهیم Port Group ها این تنظیمات را به ارث میبردند. اما در Distributed Switch اینگونه نیست و تنظیمات در Level خود Port Group انجام میشود. روی یکی از port group ها کلیک میکنیم و Edit Settings آن را میزنیم.
در این قسمت میتوانیم تنظیمات port group را کانفیگ کنیم.
در بخش اول که اسم Port Group را عوض میکنیم. در بخش دوم مشخص میکنیم که Port هایی که روی این Port Group قرار میگیرد به چه صورتی باشد.
در قسمت Advenced میتوانید مشخص کنید روی Port Group تان Vlanning داشته یا نداشته باشید. یا مثلا میخواهید از قابلیت Netflow استفاده بشود یا نه. لیست قابلیت ها را در اینجا مشاهده میکنید.
قسمت Security به صورت زیر است:
اگر دقت کنید هر سه حالت به صورت دیفالت روی Reject تنظیم شده اند. بخش بعدی Traffic Shaping است که میتوانیم کنترل پهنای باند رو انجام دهیم.
Ingress ترافیک های ورودی هستند Egress ترافیک های خروجی را میتواند کنترل کند. یعنی میتوانیم تعیین کنیم چقدر از پهنای باند برای Upload و چقدر از پهنای باند برای Download استفاده شود.
بخش بعدی Vlan است که در اینجا میتوانیم این Port Group را در یک VLAN خاص دسته بندی کنید.
یک گزینه ی دیگری به نام Vlan Trunking وجود دارد.
همانطور که میدانید روی پورت Trunk یک سوییچ میتوانیم Allowed Vlan تعریف کنیم. این هم به همان صورت است. برای مثال در اینجا نوشته اگر این پورت در حالت Trunk قرار بگیرد VLAN شماره 0 تا 4096 را میتواند از خودش عبور دهد.
بخش بعدی Teaming and Failover است.
ما در استاندارد سوییچ میتوانستیم سوییچی داشته باشیم که تا 8 تا Uplink دارد. اگر ترافیک ها از این سوییچ بیرون بروند میتوانستیم Load Balance کنیم. تفاوت این با Standard Switch در این است که اینجا به جای اینکه vmnic ها را به ما نشان بدهد به جای Uplink، dv-uplink ها را نشان میدهد. اگر به یاد داشته باشید به هر کدام از این Uplink ها یکسری vmnic متصل کرده بودیم. در متدهای Load Balancing آن هم گزینه آخر در Standard Switch ها موجود نبود:
Route based on physical NIC load به این صورت عمل میکند که از مجموعه ی Uplink ها برای انتقال اطلاعات به بیرون ارسال میشود. اما با توجه به محاسباتی که انجام میشود اگر یک Uplink ترافیک بیشتر از 70 درصد نسبت به بقیه، روی آن باشد اتفاقی که میوفتد این است که برای یک مدتی ترافیک های جدید از این uplink به بیرون منتقل نمیشود. این هم یک Random Time ای دارد که برای این مدت ترافیک از آن Uplink به بیرون ارسال نمیشود. این گزینه کمک میکند تا از همه ی Uplink ها بهینه تر استفاده شود. یعنی به این شکل نباشد که از یک Uplink صد درصد استفاده میشود اما Uplink های دیگر مثلا 10 درصد استفاده میشود.
بخش بعدی Monitoring است:
در اینجا میتوانیم Netflow را فعال یا غیر فعال کنیم. شما قبلا باید در قسمت Configure ئه سوییچ Netflow را کانفیگ کرده باشید. با Netflow میتوانید میزان ترافیک هایی که روی سوییچتان انتقال پیدا میکند را مانیتور کنید.
بخش بعدی Traffic filtering است:
در اینجا میتوانیم یک سری از ترافیک ها را فیلتر کنیم، یک سری از ترافیک ها را Label گذاری کنیم.
حالا بخش هایی که گفتیم باید در تب Configure ابتدا کانفیگ کنید و بعد فعال یا غیر فعال کنید در اینجا قرار دارد:
نویسنده:مهندس محمد آجورلو
دیدگاهها