آموزش نصب و راه اندازی Vcenter

در آموزش نصب و راه اندازی Vcenter  ابتدا باید بدانیم VMware Vcenter چیست؟

ما در داخل سازمان خود معمولا بیش از یک ESX Server داریم به این دلیل که همه ی VM ها را به لحاظ توان سخت افزاری نمیتوانیم روی یک ESX قرار دهیم.

1

در چنین شرایطی برای اینکه مدیریت ESX Server ها به صورت یکپارچه امکان پذیر باشد شما نیاز دارید تا سرویسی به نام Vmware Vcenter را راه اندازی کنید. ضمن اینکه به وسیله ی Vcenter میتوانیم امکان مدیریت متمرکز داشته باشیم، امکانات ویژه ی دیگری را در اختیار ما قرار میدهد که در حقیقت برای اینکه ما بتوانیم از تمام قابلیت های Virtualization استفاده بکنیم باید از Vcenter استفاده بکنیم. برای مثال یکی از سرویس هایی که ما به وسیله ی Vcenter به دست می آوریم قابلیت Clustering است که در بخش های آینده با این قابلیت آشنا خواهید شد.

سرویس Vcenter

سرویس Vcenter دو Generation ئه Windows ای و Linux ای دارد. ما برای اینکه بتوانیم در محیط آزمایشگاهی خود همه ی موارد را بتوانیم تست کنیم نیاز به حداقل دو ESX Server داریم. ما در پارت قبل ESX1 با IP ی 192.168.90.1 را نصب کردیم. ESX2 هم با IP ی 192.168.90.2 نصب میکنیم. در محیط واقعی هم یکی از VM های ما که روی یکی از ESX ها هست نقش Vcenter را خواهد گرفت. اما در محیط آزمایشگاهی فعلی که روی VMware Workstation کار میکنیم یک کامپیوتر (VM دیگر) را به عنوان Vcenter در نظر گرفتیم. قبل از اینکه شروع به نصب Vcenter بکنیم به یک نکته ی خیلی مهم باید توجه داشته باشید. برای اینکه مجموعه ی Virtual شما بی مشکل کار بکند حتما لازم هست زیرساخت DNS ای شما بدون مشکل کار بکند. ما این امکان را داریم وقتی میخواهیم به سرورها وصل شویم IP ی آن ها را بزنیم، وقتی میخواهیم سرورها (ESX ها) را در Vcenter، Register بکنیم این امکان را داریم که با IP شون آنها را Register بکنیم یا وقتی میخواهیم به Vcenter وصل شویم با IP وصل شویم. اما به هیچ عنوان این کار توصیه نمیشود. به تجربه ثابت شده وقتی با IP کار میکنید مشکلات زیادی پیش می آید. همیشه وقتی میخواهیم به Virtual ئه Vmware مون، چه Vcenter چه ESX ها و .. حتما از اسم آن ها استفاده میکنیم. در نتیجه نیاز هست که DNS Server داشته باشیم. چون در این محیط آزمایشگاهی ما Join به Domain نیستیم و از زیرساخت DNS ای Active Directory نمیتوانیم استفاده کنیم، روی همین VM ای که میخواهیم به عنوان Vcenter استفاده کنیم یک DNS Server هم نصب میکنیم. از آنجایی که به نصب DNS آشنایی دارید از شرح نصب DNS خودداری میکنیم زیرا از حوصله ی این درس خارج است. طبیعتا وقتی DNS Server را نصب میکنیم لازم است که ESX Server هامون IP ی DNS را داشته باشند. IP ای کامپیوتر که Vcenter است و DNS هم روی آن نصب شده است به صورت زیر است:

2

تنظیمات ESX

ما این IP رو روی ESX ها ست میکنیم. همچنین اسم این کامپیوتر هم عوض میکنیم:

3

حال IP ی DNS را روی ESX ها ست میکنیم؛ روی ESX1 داریم:

4

55-1

یک Suffix هم میتوانیم در نظر بگیریم:

6

عینا همین تنظیمات رو روی ESX2 هم انجام میدهیم.

روی Vcenter بعد از نصب DNS Server در بخش Forward Lookup Zones یک Zone درست میکنیم:

78

این اسم همان Suffix ئه DNS ای است که ما برای ESX ها کانفیگ کردیم.

ما حتما یک Reverse Lookup Zone هم درست میکنیم.

9

حالا بعد از اینکه Zone ها را ساختیم A Record و PTR Record ها را میسازیم:

10

11

یک رکورد هم نیاز داریم برای خود Vcenter Server اضافه کنیم:12

نتیجه به صورت زیر است:

13

14

سپس از Command Prompt هم این رکوردها را از Vcenter چک میکنیم. در اینجا زیرساخت DNS ای ما درست میشود. حالا میتوانیم وارد نصب Vcenter شویم.

برای نصب ابتدا Image ئه Vcenter را Mount میکنیم.

15

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای نصب Vcenter باید حداقل 8GB ، RAM و 2 تا Processor داشته باشید در غیر اینصورت Vcenter به شما Error خواهد داد. از آنجایی که Vcenter نیاز به یک Database دارد و ممکن است این SQL Server روی همان VM ای که Vcenter نصب شده است نصب شود و کارهای مدیریتی هم از طریق آن انجام میشود سرویس سنگینی خواهد بود.

16

کانفیگ vcenter

مرحله کانفیگ در آموزش نصب و راه اندازی Vcenter :

Next میکنیم و به مرحله ی بعد که کانفیگ است میرسیم:

17

در اینجا میخواهد که Mode ئه Installation را انتخاب کنیم. یک Mode داریم به نام Embedded Deployment و یک Mode هم External Deployment هست. میخواهیم ببینیم که تفاوت این دوتا Mode چی هست. ما در حال نصب Vcenter هستیم و Vcenter هم تشکیل شده از چندین سرویس مختلف. یعنی مجموعه ای از سرویس ها که در نهایت میشود Vcenter ای که ما از آن استفاده میکنیم.

Platform Services Control خودش شامل چندین سرویس هست که وقتی شما میخواهید از Vcenter به صورت کامل استفاده بکنید باید این سرویس ها را داشته باشید. در نسخه های قبل از ESX 6 ما این PSC را نداشتیم و یک سری سرویس ها داشتیم مثل SSO، Vcenter، License Server و.. . در نسخه 6 به بعد این سرویس ها رامجتمع کرده در یک پک به نام PSC. مثلا اینکه ما این امکان را داریم که Web Base به Vcenter وصل شویم. پس ما نیاز به Role ئه Web Server داریم. همانطور که گفتیم همه ی این ها در یک سرویس کلی به نام PSC مجتمع شده اند. پس با این تفاسیر شما بدون استفاده از Platform Services Controller امکان استفاده از Vcenter را به تنهایی ندارید. یعنی اینکه شما فقط Vcenter نصب بکنید و PSC را نصب نکنید امکانش وجود ندارد.

Platform Service Control شامل یک سری خدمات زیر می­باشد:

18

به یاد داشته باشید که تا قبل از ورژن 6 چیزی به اسم PSC وجود نداشته و شما مجبور بودید این ها را به صورت Role های مجزا نصب بکنید.

در مرحله ی نصب بالا گفته اگر بخواهید Embedded Deployment داشته باشید PSC و خود سرویس Vcenter را روی یک کامپیوتر نصب میکنم. اما اگر بخواهید External Deployment نصب بکنید این امکان برای شما وجود دارد که شما PSC را روی یک سرور مجزا نصب بکنید و Vcenter هم روی یک سرور دیگر نصب بکنید. این حالت، حالت Enterperise تری است و برای شبکه های خیلی بزرگ است که مثلا در سطح کشور چندین Vcenter مختلف دارند و میخواهند همه ی Vcenter ها را زیر پرچم یک PSC بالا بیاورند. اگر این گزینه را انتخاب میکنید باید مشخص کنید که PSC را میخواهید نصب کنید یا Vcenter را. در صورتی میتوانید Vcenter را نصب کنید که قبل تر از آن PSC را نصب کرده باشید. در غیر اینصورت نمیشود زیرا Vcenter باید برود زیر مجموعه ی یک PSC قرار بگیرد. ما گزینه Embedded Deployment را انتخاب میکنیم و Next میکنیم.

19

در اینجا میگه که اولا باید حتما DNS داشته باشیم. در اینجا باید FQDN سرور Vcenter را وارد کنیم.

20

چنانچه دراین مرحله شما مشکل DNS ای داشته باشید و Reverse Lookup Zone را درست نکرده باشید سیستم به شما Warning میدهد.

Next میکنیم.21

در Vcenter یک Directory Service ای وجود دارد به نام SSO. مثل Active Directory. SSO شامل یک دیتابیس است که شما میتوانید User های خود را روی آن تعریف بکنید. این User ها User هایی هستند که قرار است وقتی که فردی میخواهد به Vcenter جهت مدیریت وصل شود با اون User ها روی خود Vcenter لاگین کند. توجه کنید این User ها User هایی نیستند که بعدا روی ویندوز با آن ها لاگین بکنیم. پس دقیقا عین چیزی که در اکتیو دایرکتوری داریم یک Domain Name میخواهد. این اسم به صورت پیش فرض Vsphere.local است و اگر خواستید میتوانید آن را تغییر دهید. این دومین SSO ای برای خودش User ئه Administrator دارد و در اینجا باید پسورد آن را مشخص بکنیم. در ادامه سوال میپرسد که Site Name را چی میگذارید؟ ما Site name را در ساختار Active Directory داریم. همچین مفاهیمی اینجا در Vcenter Server هم وجود دارد. مثلا شما میتوانید یک Vcenter را در سایت تهران بگذارید و Vcenter دیگر را در سایت کرج. بین این ها هم خط WAN وجود دارد.

22

Next میکنیم.

23

سرویس Vcenter نیاز دارد تا با یک Account ای کار خود را روی سیستم انجام دهد. در اینجا از شما میپرسد که سرویس Vcenter با چه Account ای روی سیستم اجرا شود. برای درک بهتر به services.msc بروید. در هر سرویس یک Tab ای داریم به نام Log on که در اینجا مشخص میکنیم که این سرویس با چه Account ای میتواند کار بکند.

24

ما همان گزینه ی Windows Local System را انتخاب میکنیم و Next میکنیم.

23

همانطور که قبلا  در آموزش نصب و راه اندازی Vcenter گفتیم Vcenter نیاز به Database دارد. تمامی Configuration هایی که انجام میدهیم، تمامی اطلاعات، در یک Database Server ذخیره میشود. حالا این امکان وجود دارد که در این مرحله شما از دیتابیس Embedded ای که روی خود Vcenter هست استفاده کنید که VMware Postgres نام دارد. یا اینکه اگر یک External Database ای مثل SQL Server یا oracle دارید از آن استفاده کنید. در حال حاضر چون ما در محیط آزمایشی هستیم همان Embedded را انتخاب میکنیم. اما بهتر است که از External Database استفاده کنید چون Postgres محدودیت هایی را به ما اعمال میکند. Next میکنیم:

24

در اینجا پورت هایی که Vcenter استفاده میکند را به ما نمایش میدهد. این پورت ها برای این است که روی فایروال آن ها را باز کنید. Next میکنیم.

27

در اینجا محل نصب را از ما میپرسد. Next میکنیم. در نهایت Install را میزنیم

28

بعد از نصب هم میتوانیم جهت اینکه بررسی کنیم آیا نصب به درستی تمام شده است سرویس های آنرا بررسی کنیم:

29

نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که سرویس هایی که Startup Type شان Automatic هست حتما Running باشند.

در نسخه 6.5 تنها راه ارتباط شما با کنسول Vcenter از طریق Web است.

آموزش نصب و راه اندازی Vcenter به  پایان رسید.

نویسنده:مهندس محمد آجورلو

admin

    دیدگاه‌ها